Doe de Offertecheck

Wat is de Offertecheck?

Een Offertecheck. Heb je als ondernemer te weinig tijd om goed over je offerte na te denken? Dan kun je dat ook uitbesteden. Hoe werkt dat?


Waarom een Offertecheck?

In slecht 14% van alle gevallen is de prijs of het tarief dé doorslaggevende factor voor een klant om voor een bepaalde offerte te kiezen. Daarentegen heeft de klant wél allerlei vragen die hij zich zelf stelt. Denk aan o.a.:

  • Heeft deze leverancier naar mij geluisterd?
  • Heeft hij gehoord wat ík verteld heb?
  • Heeft deze leverancier begrepen wat ík belangrijk vind?
  • Speelt deze leverancier in op mijn behoefte en biedt hij een oplossing voor mijn probleem?
  • Vindt deze leverancier mijn probleem net zo belangrijk als zijn omzet?

In jouw offerte moet de klant zich kunnen herkennen. Je moet daarvoor een klantgerichte offerte maken.

Een klantgerichte offerte schrijven – dat is nog niet zo makkelijk

We schreven daar al een eerder een artikel over: “Een klantgerichte offerte-tekst; waarom is dat lastig”? Het is niet dat je niet klantgericht wilt zijn, maar omdat je onbewust door je brein beïnvloed wordt. De belangrijkste redenen zijn de navolgende.

  • Tussen je oren. Tegenwerpingen en tegenargumenten van klanten uit het verleden zijn tussen je oren gaan zitten. Onbewust laat je je daar door beïnvloeden.
  • Te enthousiast. Door je eigen enthousiasme kijk je niet objectief genoeg naar de klant.
  • Vooroordelen. Door je ervaringen heb je vooroordelen ontwikkeld. Je denkt vaak te weten hoe het zit, terwijl de praktijk anders is.
  • Te druk. Je hebt het druk, misschien wel té druk. Daarom besteed je net te weinig tijd aan je offertes. Je hele aandacht gaat uit de opdracht/order en naar de prijs/het tarief. De manier waarop je je aanbod in je offerte presenteert, krijgt dat veel te weinig aandacht.

Laat je offerte eens checken en herschrijven

Stuur je offerte eens door naar ons! Wij doen een Offertecheck en herschrijven je offerte. Al jouw toekomstige offertes kun je dan hierop baseren. Je krijgt dan een complete Offertecheck:

√ Verbetertips
√ Een taalkundige check
√ Een klantgerichtheidscheck
√ Advies over structuur & opbouw
√ Advies over het presenteren van je prijs/tarief
√ Een herschreven offerte

Veilig en betrouwbaar

Offertecheck

Het enige wat we nodig hebben voor een Offertecheck® zijn je contactgegevens en een offerte als Word-bestand. Uiteraard worden alle gegevens betrouwbaar en discreet behandeld en zeggen wij geheimhouding toe. Klantgegevens en prijzen mag je weglaten, maar een concreet voorbeeld is voor ons inlevingsvermogen wel handiger. Lees eventueel onze algemene voorwaarden er op na.

Niet-goed-geld-terug-garantie

Ben je niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug. Zonder dat we lastige vragen gaan stellen. Natuurlijk mag je dan geen tips uit de Offertecheck® zomaar overnemen. Dat zou ook niet fair zijn. Ook hierover lees je meer in onze algemene voorwaarden als je wilt.

Niet tevreden? Geld terug!

En wat levert dat dan op?

Je kunt kiezen uit drie tarieven. Je ziet hieronder dat die heel laag zijn.
Slechts één offerte extra binnenhalen en je hebt deze kleine investering al meer dan terugverdiend.

Tarieven Offertecheck

 

Het tarief

We doen geen Offertecheck voor ingewikkelde inschrijvingen, tenders, e.d. Jij hebt bovendien zelf meer verstand van je business dan wij. Wij kijken alleen naar de manier waarop je het moet opschrijven; de manier waarop je het moet vertellen.
De lengte van offertes verschilt nogal.  Daarom hanteren wij verschillende tarieven.

Doe de Offertecheck®

Laat jouw offerte eens checken en herschrijven door een pro en haal vanaf nu meer omzet uit je offertes!