Offerte maken

Offerte-template gebruiken of niet?

Een offerte-template is op internet snel gevonden. Moet je zo’n offerte-template nou gebruiken of is het beter van niet?


Een standaard offerte-tekst? Beter van niet!

Eerder schreven we al of het slim is om een standaard offerte of een standaard offerte-tekst te gebruiken of niet. We raadden toen aan om dat vooral niet te doen. Een standaard offerte-tekst is zelden of nooit klantgericht. Wel kun je jouw offerte-tekst in modules opknippen en deze dan voor elke nieuwe offerte op de betreffende klant aanpassen en gebruiken. Lees het artikel “Een standaard offerte-tekst: slim of niet?”.

Een offerte-template? Beter van niet!

Het is ook mogelijk een offerte-template downloaden. Als Word- of Excel-bestand. Gratis en er is mee dan genoeg keus. Je hoeft alleen nog maar je jouw product/dienst en jouw prijs in te vullen en klaar is kees. Alhoewel… Een echt klantgerichte offerte-tekst zal het dan wel niet zijn.  Bekijk hier maar eens zo’n offerte-template.

Een offerte-voorbeeld? Dat kan!

Toch kan een offerte-voorbeeld zeker wel helpen. Daarom hebben we er een voor je samengesteld. Een voorbeeld offerte, zie het als een offerte-template, maakt duidelijk op hoe je je offerte-tekst kunt opbouwen. Download hier deze voorbeeld- offerte.

Gebruik liever geen offerte-template en geen standaard offerte-tekst. Schrijf echter altijd een op de klant gerichte offerte. Een goede voorbeeld offerte gebruiken om te opbouw van je offerte-tekst te bepalen, kan natuurlijk  wel.